Speciale voeding voor de Golden Retriever

Eén van de meest gewilde hondenrassen is de Golden Retriever. De Golden Retriever kenmerkt zich door zijn golvende zachte vacht in de kleuren roomwit tot mahoniebeige. Ze zijn de perfecte aanvulling voor het gezin door hun speelse en lieve karakter. De Golden Retrievers staan erom bekend dat ze enorm trouw zijn. Ze kunnen goed met kinderen omgaan en krijgen veelal bewondering om hun zorgzaamheid.

Er komt natuurlijk wel een hoop kijken bij de zorg voor een Golden Retriever. Een essentieel aspect van de verzorging van de gouden viervoeters is bijvoorbeeld hun voeding. In deze blog vertel ik je hier meer over.

Speciale voeding voor puppy’s

Zeker voor puppy’s die zich nog verder moeten ontwikkelen is voeding heel belangrijk. In de eerste weken krijgen puppy’s veelal vier keer per dag eten. Wanneer ze tussen 12 weken en 6 maanden zijn, dan kan dit teruggebracht worden na 3 keer om uiteindelijk 2 keer per dag te eten. Zo is het eten aangepast op de levensfase van de hond. Het aanleren van eetgewoonten aan je pup is een kunst op zichzelf. Structuur en rust hierbij zal op lange termijn bijdragen aan de gezondheid van je hond.

Wat betrekt het puppyvoer zou je het beste voor een ras specifiek voer kunnen kiezen. Via Medpets zag ik bijvoorbeeld Royal Canin Puppy. Dit is een speciale brokkensoort voor Golden Retriever puppy’s tot 15 maanden. Het zijn makkelijk verteerbare brokjes die precies die voedingstoffen bevatten die een puppy nodig heeft voor een gezond immuunsysteem. Een goede weerstand zorgt er voor dat de pup kan doorgroeien tot een sterke volwassen hond.

Voeding voor volwassen Golden Retrievers

Golden Retrievers zijn van origine jachthonden en hebben daardoor een actief karakter. Wanneer je hond niet zoveel beweging heeft, dan kan het best wel eens zijn dat hij wat makkelijk gewicht aankomt. Daarbij heeft een Golden Retriever door zijn dikke vacht wat meer aanleg voor huidproblemen, zoals schilfers en jeuk. Door de juiste voeding te kiezen, kun je hier extra op letten.

Royal Canin heeft ook brokken met ingredienten die speciaal samengesteld zijn voor de volwassen Golden Retriever. De brokken kunnen worden gegeven vanaf de leeftijd van 15 maanden. Ze zijn gevormd naar de kaak van de Golden Retriever wat zorgt voor een optimale spijsvertering. Deze voeding draagt bij aan de hartfunctie van je hond. Daarbij helpt de samenstelling (EPA &DHA) bij het behouden van een gezonde huid en vacht. Zo blijft je hond gezond en op gewicht door een uitgebalanceerde voeding.