Op stap in eigen land, dit mag je niet missen!

In ons prachtige land is van alles te doen, je hoeft niet naar het buitenland om te genieten van mooie plaatsen, plekken enz. Wij geven jou een aantal leuke tips om te ontdekken in het prachtige België.

De Vlaamse Ardennen

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar de Ardennen is één van de mooiste natuurgebieden in Europa. Ben je hier nog nooit geweest? Plan dan je volgende trip(je) hier naar toe. Ook al houdt je niet persé van avontuurlijke activiteiten, je zal versteld zijn van de overweldigende natuur. En als je er dan toch bent dan raden wij je aan om bijvoorbeeld te gaan kanoën door de natuur.

Op naar Gent

Ben je fan van stedentrips? Dan mag je Gent zeker niet overslaan. Gent is één van de mooiste steden van (niet alleen België) maar van misschien wel Europa. Gent is niet groot maar daardoor heeft het heel veel sfeer. Bezoek de markten, musea, of duik in het nachtleven van Gent. Op de Oude Beestenmarkt zijn veel clubs en discotheken te vinden. Geniet van het nachtleven, maar let (zoals in elke stad) wel op! Alcohol en joint zijn namelijk geen uitzondering in Gent.

Ben je verslaafd aan wiet of drank? Zoek dan zo snel mogelijk hulp, zodat je geholpen kan worden.

Van Gent naar Luik (Liege)

In Luik kan je ontzettend veel doen. Maak een stadswandeling door heel luik heen en zie allerlei verschillende hotspots. Loop de beroemde trapwandeling op de hellingen van de citadel. Kom je met het openbaarvervoer naar Luik dan zal het treinstation je niet ontgaan. Een prachtig ontworpen treinstation en één van de mooiste van België. Bezoek daarnaast de Kathedraal Saint-Paul, en laat je verrassen door deze prachtige kathedraal.

De brouwerijen in België

In ons land zijn de brouwerijen een grote trekpleister voor toeristen. Ben je er zelf wel eens geweest? Ons land telt ongeveer 1000 verschillende bieren gebrouwen door heel het land. Tijdens een bezoek aan de brouwerijen zie hoe het bier gebrouwen wordt, en proef de lekkerste (streek)biertjes van België. Een leuke brouwerij is die bijvoorbeeld in Brugge. “De Halve Maan” neemt je mee in historie van het brouwen van bier. Je kan hier overigens ook heerlijk lunchen. Dit doe je in de historische brouwerij en met zicht op de reinen met een gezellig haardvuurtje is het echt even genieten! Er worden verschillende rondleidingen geven, zo kan er gekozen worden tussen de ‘Klassieke rondleiding” en de “XL rondleiding”.