Manieren om jezelf te ontspannen in drukke tijden

In deze tijd waar wij in leven, kan het soms lastig zijn om een goede uitlaatklep te vinden. Veel mensen vinden dit in sporten, anderen doen dit weer met yoga of het lezen van een boek. Het aflaten van stoom heeft voor iedereen een andere invulling en in dit blog gaan wij verder in op een paar daarvan. Ben jij benieuwd hoe je kunt beginnen met schilderen of andere manieren om jezelf te gaan ontspannen? Lees dan snel verder voor een paar praktische tips.

Schilderen

Je kent het misschien nog wel van toen je vroeger een klein kind was. Water- en vingerverf waren niet weg te slaan uit jouw handen en de hele muren zaten altijd onder. Net zoals toen, is schilderen over het algemeen een leuke en ontspannende bezigheid.

Leg jezelf geen druk op, dit werkt het creatieve proces juist tegen. Het leuke hieraan is dat je gewoon kunt kijken wat er op het doek of papier ontstaat en als je niet mooi vind wat je ziet, schilder je er gewoon weer overheen.

Wanneer je een doek heb geschilderd waar je tevreden mee bent, is het van groot belang dat je de verf eerst laat drogen voordat je het opbergt in een van jouw kartonnen kokers. Deze kokers zijn uitermate geschikt om posters, flyers en schilderwerken in op te slaan. Het is dan ook handig dat je er een paar van in huis hebt voordat je begint met schilderen.

Meditatie

Iets wat je steeds vaker ziet is dat mensen actiever bezig zijn met meditatie en mindfullness. Het doel hiervan is net zoals bij schilderen, tot rust komen en het bewustzijn te vergroten. Het bewustzijn van je omgeving kan ervoor zorgen dat je meer rust krijgt in jouw hoofd. Het is een mooie manier om stil te staan bij wat je doet in het dagelijkse leven. Een vraag die dan ook veel bij mensen met een drukke en energievretende baan komt kijken is: maakt mijn werk mij gelukkig?

Stil staan bij wat je doet kan al bij de kleine dingen. Ga eens na of je wel geniet van je lunch, hoe lekker het is dat de zon weer meer begint te schijnen in deze tijd van het jaar etc. Deze gedachten hoeven niet per se over jezelf te gaan, en dat is wat het ook juist zo makkelijk maakt.

Hopelijk heb je iets aan deze tips op momenten dat je er zelf even doorheen zit. Gebruik jouw creativiteit en denk eens wat vaker na over de dingen die je doet. Dit zal bijdragen aan een veel rustiger leven!