Zo lijkt uw woning groter

Heeft u maar een kleine woning? Dan kan dit vaak erg donker en krap aanvoelen. Dit ligt er echter heel erg aan wat u met de ruimte doet. Als u goed gebruik maakt van de ruimte die u heeft, dan kunt u uw woning ook zelfs groter laten aandoen dan het daadwerkelijk is. Maar hoe doet u dit nou precies? In deze blog geef ik een aantal tips waarin ik vertel hoe u uw woning groter laat lijken zonder dat u hoeft te verbouwen of verhuizen. 

Spiegels

Een hele makkelijke en goedkope tip om uw woning groter te laten lijken, is door middel van het plaatsen van spiegels. Spiegels reflecteren de ruimte en als u dit op een tactische plek neerzet, kan het enorm veel verschil maken in het gevoel dat u binnen heeft. Maar wat is nou een tactische plek voor een spiegel? Een hoek is bijvoorbeeld een goed begin om een spiegel neer te zetten. Door deze in de hoek te zetten, reflecteert u een groter deel van de woning waardoor het groter makende effect nog beter is. U kunt bijvoorbeeld een grotere spiegel in de hoek zetten en wat kleinere spiegels aan de muur ophangen. Als u dit combineert met leuke fotolijsten en andere snuisterijtjes, dan passen de spiegels hier precies tussen en ziet het er niet gek uit. 

Lichte kleuren

Waar soms nog wat verschil in mening over kan ontstaan, is welke kleuren een kamer groter of kleiner laten lijken. Veel mensen zeggen dat lichte kleuren een kamer groter doen ogen en hier ben ik het zelf ook wel mee eens. Als u een donkere kleur muren uitkiest en dan ook nog eens voor zwarte meubels kiest, dan kan het er al snel heel donker en klein uitzien. Lichte kleuren zorgen voor een heel rustig en ruim gevoel. Natuurlijk hoeven de kleuren niet helemaal wit te zijn en mag een gezellig kleurtje natuurlijk ook. Toch is het aan te raden om de kleuren niet al te fel en donker te kiezen. Als u toch graag een donkere kleur op uw muren wil of donkere meubels op het oog hebt, dan is het verstandig om dit te combineren met meer neutrale kleuren en items. 

Veel ingebouwd

Iets waardoor een huis dat al klein is nog kleiner gaat lijken, is als er veel spullen in staan. Als een huis heel vol en druk oogt, lijkt het gelijk al een stuk kleiner. Een goede oplossing hiervoor is om bepaalde dingen in te bouwen in plaats van neer te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een magnetron. In plaats van een losse magnetron te hebben, is het aan te raden om deze in te laten bouwen in de keuken. Dit scheelt weer een extra los stuk. Een ander voorbeeld is een lamp. In plaats van een vloer lamp neer te zetten die weer plek inneemt, kunt u ook plafondlampen met LED verlichting plaatsen. Deze lampen zijn ingebouwd in het plafond, waardoor u geen extra verlichting hoeft neer te zetten.