Tips om voordelig te printen

In deze crisitijd is het natuurlijk goed om te kijken hoe jij met jouw bedrijf de schouders eronder kunt blijven zetten en te kijken waar je eventueel kosten kunt besparen. Wat dacht je van inkt? In dit artikel geven we jou een aantal tips hoe je voordelig kunt printen.

Controleer je printer voordat je afdrukt

Je kunt rommel verminderen en inkt en papier besparen door alleen het materiaal af te drukken dat je echt nodig hebt. Wil je echt een gedrukt exemplaar van dat rapport van 50 pagina's, of is het voldoende om het op het scherm te lezen? Bekijk een voorbeeld van jouw documenten voordat je ze afdrukt; veel documenten, met name webpagina's, worden heel anders afgedrukt dan op het scherm, vaak met gaten of lege ruimtes erin.

Gebruik huismerk toners

Veel externe bedrijven bieden inktpatronen aan waarvan zij beweren dat ze compatibel zijn met bepaalde printers, tegen een aanzienlijke kostenbesparing door de cartridges die door de fabrikanten worden aangeboden. Hoewel de besparingen reëel zijn, betaalt u soms zelfs een hogere prijs voor hoofdpijn. Veel voorkomende klachten over inkten van derden zijn onder meer een verminderde uitvoerkwaliteit en de noodzaak om de spuitmonden regelmatig te reinigen. Als je nog steeds in de verleiding komt om inkten van derden te proberen, doe dan uw huiswerk: doe een zoekopdracht bij het inktbedrijf en kijk wat andere gebruikers hebben gezegd over de cartridges. Een partij die wij aanraden is Uwcartridgewinkel. Bij deze partij ben je ervan verzekerd dat de kwaliteit net zo goed is als de originele aanbieder. Zie bijvoorbeeld deze HP 301XL cartridges.

Controleer de printersoftware of driverinstellingen van jouw printer

De meeste printers worden geleverd met een gebruiksvriendelijke software-interface waarmee je veel van de printerfuncties kunt openen en aanpassen. Ze worden allemaal geleverd met een printerstuurprogramma – een programma dat de printer bestuurt en bestanden en opdrachten converteert naar een formaat dat de printer kan herkennen. De bestuurder biedt een directere manier (en in sommige gevallen de enige manier) om instellingen te wijzigen, waarbij alle instellingen toegankelijk zijn via een interface met tabbladen.

Om de driver te vinden, open je de pagina Printers (in sommige Windows-versies heet dit Apparaten en printers) vanuit het Start-menu of het Configuratiescherm, klik je met de rechtermuisknop op de naam of het pictogram van jouw printer en open je het tabblad Afdrukvoorkeuren.

Of je nu werkt vanuit de software-interface of de driver, onze aanbevelingen zijn hetzelfde. Zoek naar een modus voor inktbesparing of tonerbesparing. Druk af in conceptmodus, behalve wanneer uitvoer van presentatiekwaliteit vereist is. Print waar mogelijk in zwart-wit in plaats van in kleur. Als jouw printer dubbelzijdig afdrukken ondersteunt, kunt u hiermee papier besparen. Veel succes met onze tips voor voordelig printen!